Voordelen van Treetek

Ervaren houtbouwer

Voor bouwen met hout is het essentieel om een ervaren partner te hebben. Die vind je in Treetek. Wij zijn constructeurs en houtspecialisten met een uitgebreid portfolio. Wij weten hoe hout werkt en adviseren je over wat het best past bij je project. Zo geven we je advies over diverse houtbouwsystemen en de slimste manier om jouw project succesvol op te leveren.

Duurzaam bouwen

Met Treetrek draag je bij aan duurzame bouw. Hout is een hernieuwbare grondstof die CO2 opslaat. Door ons slimme engineeringsproces heb je bovendien minder materiaal nodig. Zo voorkomen we de uitstoot van CO2.

Geld besparen

Treetek combineert een integraal ontwerp- en engineeringsproces met op de millimeter nauwkeurig geprefabriceerde onderdelen. Zo zorgen we voor minimale faalkosten en houd je geld over.

 

Ontwerpvrijheid

Treetek biedt je veel ontwerpvrijheid. Sterker nog, vrijwel alles kan in hout. Onze specialisten adviseren je hierover. Wij construeren, engineeren en realiseren vervolgens je ontwerp.

Ontdek de Treetek Configurator

Goed bewerkbaar

Hout laat zich goed zagen, frezen, verlijmen en schroeven. Kleine aanpassingen op maat zijn daardoor gemakkelijk door te voeren. Treetek adviseert je daarnaast over het houtsysteem dat het beste past bij jouw project:

  • CLT (Cross Laminated Timber)
  • HSB (Houtskeletbouw)
  • GL (Glulam)
  • LVL (Laminated Veneer Lumber)

Sneller bouwen

Het Treetek bouwproces is gemiddeld 20% sneller dan bouwen met beton. De eenvoudige montage maakt het proces minder arbeidsintensief. Ook kun je hout direct belasten, omdat het niet hoeft te drogen.

 

Lichtere fundering

Onze houtsystemen zijn sterk. Ze kunnen constructief in de volle breedte worden toegepast. Ook is hout wel 5 keer lichter dan beton. Er zijn daardoor minder zware bouwkranen nodig, en een 20% lichtere fundering is voldoende.

Stille, schone bouwplaats

Treetek pre-produceert geïntegreerde gebouwonderdelen. Hierdoor is de bouwplaats een plek voor montage. De werkzaamheden zijn stiller en schoner, volledig elektrisch en met minder uitstoot.

Gezond werk- en leefklimaat

Met Treetek creëer je een gezond werk- en leefklimaat. De sfeer, uitstraling en geur van hout hebben een positieve impact op hoe we ons voelen.

Brandveilig

Houtbouw is veilig, doordat hout op een voorspelbare manier brandt. Er vormt zich vanzelf een brandvertragende koollaag aan de buitenzijde van het hout. Het is daardoor zelfs veiliger en voorspelbaarder dan beton en staal.

Circulair

Een Treetek-gebouw is na de levensduur makkelijk te demonteren. Het hout is op andere manieren te gebruiken, bijvoorbeeld in een nieuw gebouw of in meubilair. Zo draag je bij aan een circulair systeem.

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte