Hof van Duurzaamheid Rijwoningen

Locatie

Amersfoort

Jaar

2022

Materiaal

CLT, gelamineerde liggers, geïntegreerde technische installatie, geprefabriceerde badkamers bij de eengezinswoningen en kozijnen van Platowood

Opdrachtgever

Schipper Bosch

Architect

Studio Nauta

Aannemer

Karbouw

Details

  • 60 dagen montage op de bouwplaats
  • 1,5 dag per woning
  • 2.709 m3 hout
  • 1.686.594 kg CO2 vastgelegd

Over Hof van Duurzaamheid

Een hele woonwijk van hout: 40 eengezinswoningen en 7 urban villa’s: dat is de Hof van Duurzaamheid. De woningen zijn van Cross laminated Timber (CLT) oftewel kruislaags hout. Treetek coördineert het project tot oplevering casco. De 40 rijwoningen en de urban villa’s hebben we in maart 2022 opgeleverd.

Onze aanpak

De woningen hebben we tijdens het engineeringstraject volledig uitgewerkt in het building information model. Hiervan hebben we een digitale tweeling gemaakt. Hierin is tot in detail te zien welke houten elementen, ankers, hoeken, schroeven en tapes nodig zijn voor montage.

De woningen zijn voorzien van geprefabriceerde elementen van CLT en Glulam. Het hout in de woningen is opgeleverd met zichtkwaliteit hout. De houten elementen zijn voorzien van voor gemonteerde Platowood Fraké kozijnen en deuren met een dekkende coating, voorzien van HR++ glas. De badkamers, toiletten en technische ruimtes zijn in prefab units aangeleverd voor de rijwoningen, voor de urban villa’s heeft de installateur ze aangeleverd.

Snel proces, slimme woningen

Hout biedt allerlei mogelijkheden voor verrassende afwerkingen. Zo blijft het CLT aan de wanden en onderkant in het zicht. De gelamineerde vurenhouten liggers zijn in het zicht bij grote vloeroverspanningen. Stalen liggers en kolommen werken we juist onzichtbaar weg met brandwerende bekleding en stukwerk. De vloeren zijn voorzien van vloerverwarming en afgewerkt met een anhydriet gietvloer. Daarnaast treffen we speciale voorzieningen om een goede geluidswering te realiseren tussen de boven- en naast elkaar liggende worden. De gevels worden aan de buitenzijde naderhand afgewerkt met een STO-gevelstuk afwerksysteem. Zo ontstaan er originele, duurzame woningen met een heel hoog wooncomfort.

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte