Treetek: het begin

Hoewel hout het oudste bouwmateriaal ter wereld is, worden nog steeds veruit de meeste projecten en woningen uit beton en kalkzandsteen gebouwd. Deze vervuilende bouwmethode is niet meer van deze tijd. Bouwen met hout is dan ook sterk in opkomst. Treetek zal door gebruik van technologie (zoals BIM) en een integraal bouwproces op een hedendaagse wijze invulling geven aan deze schone, slimme en snelle manier van bouwen.

Algemeen directeur Bob Elzen heeft grote ambities, waaronder in Nederland de go-to partner te worden bij het realiseren van schone en efficiënte bouwprojecten met hout als basis materiaal.

Inmiddels is Koos Klapwijk aangesteld als operationeel directeur. Met zijn eigen bedrijf Klapwijk Houtbouw heeft Koos veel ervaring opgedaan in het bouwen van woningen met hout, waaronder kruislaaghout (CLT). Naast de rol van aannemer heeft hij altijd een coördinerende en adviserende rol gehad. De missie van Koos sluit naadloos aan bij die van Treetek: een integraal bouwproces neerzetten, waarbij opdrachtgever, architect en aannemer nauw worden betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van een schone bouw.

“Maar laten we bij het begin beginnen en bouwen aan een goede basis”, aldus Bob Elzen. Van de eerste drie projecten is de designfase inmiddels afgerond en de engineeringfase loopt. Deze woningen zullen begin 2021 gerealiseerd worden.

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte