The future is built in wood

Vorig jaar begon Treetek aan een missie: bijdragen aan de klimaat- en woningbouwdoelstellingen in Nederland door het realiseren van grootschalige duurzame woningbouw. De koers werd bepaald.  Versterking werd gevonden in vijf nieuwe collega’s met ieder hun eigen expertise. Samen hebben wij invulling gegeven aan een nieuwe manier van samenwerken: een integraal bouwproces met verregaande digitalisering. De juiste partners werden gezocht én gevonden om samen onze missie te volbrengen.

Nu, precies een jaar na het ontstaan van Treetek, hebben wij het hoogste punt bereikt in de realisatie ons eerste project: het Poorthuis op landgoed Klingelbeek te Arnhem. Alle voorbereiding werd beloond met prachtig warm lenteweer. Binnen vier zonovergoten dagen is het volledige gebouw in CLT opgetrokken. Just in time werden alle gebouwonderdelen aangeleverd en rechtstreeks vanaf de vrachtwagen geplaatst en gemonteerd. Na nog één week afwerking van de binnenzijde dragen wij het stokje over aan hoofdaannemer Karbouw, die binnen acht weken de woningen zal afwerken en opleveren. Na enkele maanden voorbereiding slechts 2 weken montage en 8 weken afwerking. Dit is de nieuwe manier van bouwen. The future is built in wood.

1 April. Daar stonden wij dan. Het Treetek team samen met alle partners. Het houten gebouw glom als goud in de namiddag zon. Vol trots bewonderden wij samen het resultaat. Nu is het tijd om achterom te kijken, om te leren van de praktijk en vast te stellen hoe wij ons integrale proces nóg verder kunnen optimaliseren. Een beetje schaven, stellen en zetten. Maar ondertussen weer volle koers vooruit. Op naar onze eerstvolgende projecten in Amersfoort.

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte