Nieuwe samenwerking met Reinbouw

Onlangs hebben Bob Elzen, directeur van Treetek, en Jos de Bruijn, technisch directeur van Reinbouw, de contracten ondertekend voor een verdere samenwerking op het gebied van houtbouw.

Houtbouw vraagt specialistische kennis en ervaring. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied, en het vakmanschap en de ontwikkel- en bouwervaring van Reinbouw, vormen onze bedrijven samen een sterk en kundig partnerschap. We slaan de handen ineen voor de ontwikkeling en bouw van houten woningen, zowel grondgebonden als appartementen. De basis van de woningen bestaat uit een casco van Cross-Laminated Timber (CLT). In samenspraak met de architect worden de gevels en plattegronden vormgegeven.

Zowel Reinbouw als Treetek zien veel voordelen in bouwen met hout. Met projecten in houtbouw verminderen wij onze CO2-uitstoot, doordat er geen productie van baksteen of beton nodig is. Daarnaast zet een boom tijdens zijn groei CO2 uit de lucht om in hout. De CO2 wordt in het hout opgeslagen. Ook heeft houtbouw voordelen tijdens de ontwerp- en bouwfase. Er is bijvoorbeeld veel ontwerpvrijheid en een goede bewerkbaarheid. Ook kunnen we sneller bouwen waardoor er minder overlast is voor de omgeving. Na oplevering genieten de bewoners van een zeer comfortabele woning met een gezond woonklimaat.

Als ontwikkelende bouwer realiseert Reinbouw jaarlijks honderden woningen. Jos de Bruijn: “Wij bouwen aan een fijn en veilig thuis voor iedereen in onze maatschappij met behoud van een gezonde en toekomstbestendige aarde. Daarvoor maken wij bewuste materiaal- en ontwerpkeuzes en passen steeds meer circulaire, duurzame of biobased materialen toe in onze woningbouw, waaronder houtbouw”.

Bob Elzen geeft aan dat houtbouw voor Treetek geen doel is, maar een middel: “Treetek wil bijdragen aan een schone bouw in Nederland. Dat doen we door te bouwen met biobased materialen en te focussen op vergaande prefabricage. Hiervoor passen wij een circulaire bouwmethodiek toe en nemen hierbij het volledige proces op ons: Treetek ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en monteert.

Deze samenwerking met Reinbouw is voor Treetek essentieel omdat beide bedrijven elkaar strategisch aanvullen. We delen het gemeenschappelijke doel om een positieve impact te maken in de woningbouw via CO2-vermindering en circulair materiaalgebruik.”

Wij kijken uit naar een duurzame samenwerking!

Jos de Bruijn (l) en Bob Elzen tekenen de samenwerkingsovereenkomst tussen Reinbouw en Treetek

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte