Introductie b_solution

Houtbouwbedrijf Treetek en architectenbureau Inbo ontwikkelen samen een nieuw bouwsysteem in Nederland: b_solution. Het product is de eerste systeemoplossing op maat met prefab massief houten elementen voor grootschalige woningbouw met meerdere verdiepingen. De bouwmethode is een efficiënt en duurzaam alternatief voor traditioneel bouwen, dat het mogelijk maakt om snel betaalbare gestapelde (huur)woningen te ontwikkelen. En dat is in deze tijd hard nodig.

“Inbo kent een lange historie in woningbouw, ook van woningen die in industriële productie zijn vormgegeven. We dragen graag bij aan het verduurzamen van de bouw, zowel materieel en sociaal. Dat levert fijnere woonbuurten op”, zegt Jop Alberts, associate en architect bij Inbo.

Flatpack

b_solution verandert de rol van alle partners in de bouwketen en bespaart tijd en geld. Het biedt 100% ontwerpzekerheid, een schoon en stil bouwproces en natuurlijke CO2- en energieopslag. Het bouwmateriaal is circulair. Ook is er aandacht voor een duurzame bouwplaats. De aannemer is alleen nog verantwoordelijk voor de fundering, betonwerken, binnendeuren en het aansluiten van installaties.

Daarnaast heeft het flatpacksysteem van b_solution twee grote voordelen: er is minder transport nodig en meer flexibiliteit in de plattegrond door het systeem van losse elementen.

“Door de samenwerking met b_solution en Inbo geven we actief invulling aan onze missie. Elk element uit de fabriek is vooraf getest. Zo kunnen we met verregaande prefabricage slim, snel en schoon een gebouw als een ‘Lego-pakket’ samenstellen”, zegt Bob Elzen, algemeen directeur bij Treetek.

Met de huidige capaciteit is het mogelijk om met b_solution 1.600 tot 1.800 woningen per jaar neer te zetten. Achter b_solution staat Binderholz, een van de belangrijkste leveranciers van massief houten producten en innovatieve bouwoplossingen.

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte