Hout als slim en duurzaam alternatief

Nederland is een technologiebedrijf rijker. Door te bouwen met hout, gaat het in Arnhem gevestigde Treetek significant bijdragen aan een vernieuwde en schone bouwcultuur. “Over een paar jaar wil iedereen in een houten huis wonen.”

Treetek combineert verschillende bouwmaterialen, waaronder Cross Laminated Timber (CLT), ook wel kruislaaghout genoemd. CLT is sterk genoeg om constructief in de volle breedte toe te passen en heeft een hogere constructieve brandveiligheid dan beton en staal. Bouwen met hout is volgens ons de nieuwe, slimme manier van bouwen. Met een integraal bouwproces en digitalisering zorgt Treetek voor veel ontwerpvrijheid, terwijl ook de efficiëntie en kostenbeheersing toeneemt.

In opdracht van Schipper Bosch en in samenwerking met Karbouw is Treetek gestart met de engineering van een drietal projecten in Arnhem en Amersfoort. Het bedrijf is gevestigd op het duurzame Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en coördineert het volledige bouwproces: van design en engineering tot fabricage en montage. Bij elke stap wordt de architect, projectontwikkelaar en/of aannemer nauw betrokken. Door kortere doorlooptijden kan er jaarlijks meer worden gebouwd, om te voorzien in de toenemende woningbehoefte in Nederland.

“De lat ligt hoog en onze ambitie is groot”, aldus algemeen directeur Bob Elzen. “We willen bijdragen aan een vernieuwde en schone bouwcultuur in Nederland. Dat doen we met slimme, energieneutrale en circulaire gebouwen, die bovendien een prettig werk- en leefklimaat hebben. Hout werkt namelijk stressverlagend en concentratie-verhogend en zorgt voor een goede isolatie. Let maar op: over een paar jaar wil iedereen in een houten huis wonen.”

Lees meer over bouwen met hout en over Treetek.

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte