Hof van Duurzaamheid in het NOS journaal

Maandagavond jl. hebben we een nieuwe mijlpaal behaald. Het project het Hof van Duurzaamheid heeft het 8 uur Journaal gehaald op de NOS! Afgelopen vrijdag kwam de NOS met een cameraploeg Treetek-directeur Bob Elzen interviewen. Met een item over grootschalige houtbouw kon het project aan de Laan van Duurzaamheid uiteraard niet ontbreken.
Op deze locatie bouwt Treetek in opdracht van Schipper Bosch samen met hoofdaannemer Karbouw 40 grondgebonden woningen en 7 urban villa’s in hout. Het is het grootste houten woonproject op basis van laagbouw tot nu toe in Nederland. En daar zijn we trots op!
Naast dat we op korte termijn kunnen voorzien in de woonbehoefte vanwege snellere bouwtijden is bouwen met hout ook duurzamer. In het item licht Pablo van der Lugt – hoogleraar duurzaam bouwen aan de TU Delft – de milieuvoordelen ten opzichte van cement-/reguliere bouw toe.

Als spektakelstuk kwam het steigerdoek van Karbouw in beeld met daarop de quote van klimaatactiviste Greta Thunberg in beeld: “No more blah, blah, blah”, duurzaamheid nu! Samen met Schipper Bosch, Karbouw, Studio Nauta en Le Far West maken wij hier het verschil.

Kijk het item terug bij NPO Start via deze onderstaande link. Rond 16:04 begint het houtbouwitem.

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte