Circulair & bio-based bouwen op industriële schaal, het kan!

Eerder deze maand leverden wij voor BluePrint Automation (BPA) een nieuw, duurzaam bedrijfsgebouw op van maar liefst 6.000 vierkante meter, bestaande uit kantoren én een fabriekshal.

Het team van Treetek was volledig verantwoordelijk voor het construeren en engineeren van de bovenbouw. Daarbij leveren en monteren we ook de hoofddraagconstructie, vloeren, staalconstructie en kraanbanen.

Met voornamelijk biobased materialen en een houten constructie zal het gebouw naar schatting 655 ton CO2 opslaan, bovendien draagt de groene gevel bij aan de lokale biodiversiteit. Alle boringen zijn vooraf gemoduleerd en door de leverancier verwerkt, mede hierdoor konden wij onze delen in slechts 6 weken monteren.

Een paar andere feitjes over het gebouw: De langste ligger is 27 meter en 1.25 meter hoog, het gebouw heeft meer dan 1.700 draadeinden met 9 verschillende lengtes en er is gebruik gemaakt van 190 beton-hout verbindingshoeken en 270 CLT-CLT verbindingshoeken. Tenslotte is er ongeveer 3 kilometer aan luchtdichtingstape gebruikt.

Partners: Aan de Stegge Twello, BluePrint Automation (BPA) & HD architecten

Deel dit bericht

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte