Milence

Jaar

2024

Materiaal

Glulam

Opdrachtgever

Milence

Architect

Proof of the sum

Over Milence

Opgericht in juli 2022, Milence streeft ernaar om in 2027 1.700 openbare oplaadpunten met hoge laadcapaciteit te realiseren. Hiermee werkt Milence aan een fossielvrije toekomst voor het Europese wegtransport.

De opdracht

Milence benaderde ons met de uitdaging om de overkapping, als onderdeel van het totale locatieconcept, te engineeren en realiseren. De randvoorwaarden voor dit project is dat deze breed en internationaal uitgerold moest worden en daarmee moest voldoen aan internationale standaarden voor o.a. brandveiligheid, weerbestendigheid en collision protection. Daarnaast moesten deze Archies ook voldoen aan het ontwerp zoals ontwikkeld door architectenbureau Proof of the sum.

Onze aanpak

Geïnspireerd op de ‘Billy’-boekenkast van IKEA hebben wij een kant-en-klaar pakket geëngineerd waarmee deze slimme Archies, gemaakt van glulam, door heel Europa gebouwd kunnen worden. Door onze slimme ontwerpen kunnen er maar liefst vier Archies per dag worden neergezet. In April hebben we onze vuurdoop gehad bij Heudebouville. We zullen Milence verder ondersteunen bij verschillende locaties in heel Europa.

Interesse in toekomstbestendig bouwen?

  • Treetek
  • Westervoortsedijk 73 GE
  • 6827 AV Arnhem, The Netherlands

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte